1/0
Grilované plněné žampiony, podávané na čerstvém křupavém salátku, jsou výtečný recept, na kterém si zaručeně pochutnáte. Příprava je rychlá a jednoduchá, oběd nebo večeři tedy budete mít hotové během chvilky.
Žampiony opláchněte, oloupejte a ulámejte nožičky, které pak nakrájejte na malé kousky.
Jarní cibulku a česnek nakrájejte na kousky a restujte na olivovém oleji, přidejte nakrájené nožičky žampionů, ochuťte drceným kmínem a společně ještě chvíli restujte.
Směs nechte lehce vychladnout a přidejte Lučinu, nasekanou pažitku a oregáno. Osolte, opepřete a společně promíchejte.
Takto připravenou směsí plňte žampiony a dávejte je na plech nebo pánev. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C cca 20 minut.
Žampiony servírujte na směsi trhaných salátů ochucených olivovým olejem, balsamicovým octem a špetkou soli.
Nakonec posypejte žampiony strouhaným parmazánem.
Líbil se vám recept Grilované plněné žampiony? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.