1/0
Grilovaný losos se zeleným chřestem je skvělá kombinace chutí, kterou byste měli určitě vyzkoušet. Losos je navíc podávaný s maltézskou omáčku, která výsledný pokrm pozvedne na trochu vyšší úroveň. Pojďte se s námi pustit do přípravy.
Zelený chřest oloupejte, dřevnaté konce odlomte a dejte do vroucí vody se špetkou cukru vařit na cca 5 minut.
Povařený chřest vyjměte z vody a dejte rychle zchladit do ledové vody.
Lososa osolte, opepřete a na olivovém oleji pečte na pánvi z obou stran. Poté jej vložte do trouby na 180 °C na 8 minut dopéct.
V misce promíchejte žloutky, pomerančovou šťávu, bílé víno, kuřecí vývar, sůl, pepř a důkladně prošlehejte metličkou, až směs začne pěnit.
Směs za stálého ohřívání ve vodní lázni šlehejte, dokud omáčka nezačne houstnout, a potom postupně přimíchávejte rozpuštěné máslo.
Omáčku na závěr dochuťte citronovou šťávou, solí, cukrem a pepřem.
Před podáváním ještě můžete pro lepší chuť chřest lehce orestovat na másle.
Líbil se vám recept Grilovaný losos se zeleným chřestem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.