1/0
Jablečný cupcake se zkaramelizovanými jablky a máslovým krémem se skořicí je dokonale vláčný dezert, který si stoprocentně zamilujete. Jeho příprava je velmi jednoduchá, vhodná i pro začátečníky.
Na pánvičce rozpusťte máslo, přisypte cukr a nechte karamelizovat.
Přidejte oloupané a na plátky nakrájené jablko a nechte společně karamelizovat 5 minut.
Poté odstavte a nechte vychladnout.
Máslo s cukrem dejte do mísy a šlehejte, až je směs krémovitá.
Poté přidávejte postupně vejce.
Následně přidejte prosátou hladkou mouku, prášek do pečiva a společně promíchejte.
Nakonec přilijte mléko a směs dávejte do plechů na muffiny vyložených papírovými košíčky.
Nahoru naskládejte zkaramelizovaná jablka a pečte v předehřáté troubě 15–20 minut na 160 °C.
Po upečení vyndejte a nechte vychladnout.
Ozdobte krémem z vyšlehaného másla s moučkovým cukrem a špetkou mleté skořice.
Muffiny se dávají do papírových košíčků proto, aby šly po upečení snadněji vyndat z formy.
Líbil se vám recept Jablečný cupcake? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.