1/0
Jahodové tiramisu je dezert, který vás v parném létě osvěží a dokonale si na něm pochutnáte. Tuto jednoduchou variaci na tradiční italské tiramisu plnou čerstvých jahod budete mít připravenou během chvilky a zaručeně si ji oblíbíte.
Čerstvé jahody nakrájíme na plátky, přidáme cukr a vanilkový cukr a lehce promícháme.
Necháme 20 minut odležet a šťávu z jahod scedíme.
Jahodovou šťávu promícháme se šťávou z jednoho pomeranče a s likérem.
Žloutky a bílky oddělíme a z bílků vyšleháme tuhý sníh.
Žloutky a cukr spolu utřeme, promícháme s mascarpone a přimícháme trochu nastrouhané pomerančové kůry.
Poté opatrně do směsi přimícháme sníh z bílků.
Cukrářské piškoty namáčíme v ochucené pomerančové šťávě a střídavě je skládáme na sebe do mísy s ochucenými jahodami a krémem mascarpone.
Poslední horní vrstvu poklademe čerstvými, na plátky nakrájenými jahodami.
Na talíři můžeme nazdobit čerstvou mátou a moučkovým cukrem.
Líbil se vám recept Jahodové tiramisu? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.