1/0
Penne s restovanou zeleninou, mozzarellou a rukolou neboli Penne Primavera jsou italsko-americkým pokrmem, poprvé připraveným kuchařem italského původu v New Yorku. Těstoviny Primavera nemusíte připravovat jen v letním období, jedná se o skvělé vegetariánské jídlo, na kterém si můžete pochutnávat po celý rok.
Zeleninu očistěte, omyjte a osušte.
Cherry rajčata překrojte na poloviny, cuketu a lilek nakrájejte na kostičky o velikosti asi 1 cm x 1 cm.
Mozzarellu vykapejte a roztrhněte na poloviny.
Velkolistou petržel omyjte, osušte a nahrubo přesekněte.
Na rozpálenou pánev nalijte část olivového oleje a postupně na něm orestujte cuketu a lilek.
Poté přidejte rajčata, jen zlehounka 2 minuty orestujte, osolte a opepřete.
Do hrnce nalijte vodu, kterou mírně přesolte. Přiveďte k varu, nasypte těstoviny a uvařte. Těstoviny nesmí být rozvařené.
Přeceďte a teprve nyní smíchejte se zbylým olivovým olejem.
Těstoviny přidejte k orestované zelenině, opatrně promíchejte a dejte na talíř.
Posypejte velkolistou petrželí, doprostřed talíře dejte mozzarellu a rukolu ochucenou olivovým olejem a solí.
Servírujte s bagetkami.
Líbil se vám recept Penne s restovanou zeleninou, mozzarellou a rukolou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.