Išelské cukroví nebo také Išlské dortíčky je trochu náročnější na přípravu, ale na talíři zmizí většinou jako první. Tohle křehké těsto s lahodnou krémovou náplní polité čokoládou a s půlkou oříšku na vrcholu je přímo famózní.
Z másla, mouky, mletých vlašských ořechů, cukru a vanilky vypracujeme ručně nebo pomocí robota těsto.
Těsto odložíme do lednice alespoň na 2 hodiny nebo do druhého dne.
Rozehřejeme si troubu na funkci horní a spodní ohřev na 155 °C.
Připravíme si plechy a vyložíme je pečicím papírem.
Těsto je po vychlazení tuhé, lehce jej tedy rozmasírujeme a na pomoučeném vále ho rozválíme na 3–4mm tloušťku.
Nyní vykrajujeme kolečka nebo jiné tvary.
Vykrájené cukroví pečeme do světle zlata.
Uvaříme si pudink s 250 ml mléka. Vznikne tak hustý pudink, který bude dobrým základem pro pevný máslový krém.
Než pudink úplně vystydne, vmícháme nebo vmixujeme do něj 50 g másla.
Zbylé máslo vyšleháme spolu s cukrem do světlé krémové hmoty.
Když je máslo dobře našlehané, postupně pomalu přidáváme pudink, kakao, rum a stále šleháme.
Pomocí zdobicího sáčku s velkou hladkou špičkou naneseme na rub poloviny všech sušenek dávku krému a přiklopíme druhou polovinou sušenek tak, aby krém dosahoval okrajů sušenek.
Naplněné Išelské cukroví dáme vychladit.
Nachystáme si misku s čokoládou a postavíme ji na hrnec s trochou vody, která je těsně pod bodem varu, a pomalu ji ve vzniklé vodní lázni rozpouštíme.
Vychlazené Išelské cukroví namáčíme v rozpuštěné čokoládě.
Než čokoláda ztuhne, položíme na vrch cukroví půlku vlašského ořechu.
Líbil se vám recept Išelské cukroví? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.