1/0
Špagety Bolognese neboli boloňské špagety patří v českých rodinách k nejoblíbenějším jídlům, které milují často i děti. Příprava se na první pohled může zdát trošku časově náročnější, je ale snadnější, než si myslíte.
Kořenovou zeleninu, řapíkatý celer, cibuli a česnek očistěte a nakrájejte na co nejmenší kostičky.
Na rozpálenou pánev nalijte ¾ olivového oleje, přidejte kořenovou zeleninu, cibuli, česnek a nechte zesklovatět po dobu přibližně 8 minut.
Poté přidejte maso a orestujte.
Přidejte drcená rajčata, osolte, opepřete, podlijte červeným vínem a na mírném ohni duste doměkka, přibližně 3 hodiny. V průběhu podlévejte vodou.
Do hrnce nalijte vodu, mírně přesolte a přiveďte k varu.
Nasypte špagety a uvařte je tak, aby byly po uvaření na skus.
Přeceďte a teprve nyní smíchejte se zbylým olivovým olejem.
Parmazán nakrájejte pomocí škrabky a udělejte z něho hoblinky.
Do hlubokého talíře dejte hnízdo z uvařených špaget a na něj položte připravené ragú.
Ozdobte parmazánovými hoblinkami a nahrubo nasekanou velkolistou petrželí.
Líbil se vám recept Špagety Bolognese? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.