1/0
Chlupaté knedlíky se zelím jsou recept, po kterém se budete doslova olizovat až za ušima. Příprava je rychlá a jednoduchá, vhodná i pro naprosté začátečníky.
Brambory oloupeme a nastrouháme najemno na struhadle nebo s pomocí robotu.
Ze strouhaných brambor na cedníku důkladně vymačkáme většinu tekutiny; tu nebudeme potřebovat.
Brambory vložíme do mísy, osolíme, rozklepneme k nim vejce a promícháme. Pak do hmoty postupně zapracujeme tolik mouky, aby vzniklo tuhé těsto, o něco hustší než na bramboráky.
Lžícemi namáčenými ve vodě budeme postupně tvarovat šišky, které opatrně dáváme lžícemi do hrnce s mírně probublávající osolenou vodou. Teprve až budou všechny šišky plavat, zvýšíme pod hrncem plamen.
Na pánvi orestujeme na nudličky nakrájenou anglickou slaninu, přidáme k ní knedlíky a společně opékáme dozlatova.
Podávat můžeme se studeným kysaným zelím, popřípadě i s dozlatova orestovanou cibulkou.
Líbil se vám recept Chlupaté knedlíky se zelím? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.