1/0
Masarykovo cukroví patří mezi tradiční druhy vánočních dobrot, které nesmějí chybět na svátečním stole. Pojmenované jsou po Tomáši Garrigue Masarykovi, prvnímu československému prezidentovi, který tato máslová kolečka s ořechy obalená v cukru miloval. Cukroví je snadné na přípravu a výsledek rozhodně stojí za to.
Vlašské oříšky namočíme na asi 2 hodiny do studené vody a pak je nahrubo nasekáme.
Přidáme všechny zbylé suroviny a vypracujeme těsto.
Vytvarujeme z těsta válečky o průměru cca 4 centimetry a necháme je v lednici nebo v mrazáku ztuhnout.
Poté válečky nakrájíme na kolečka.
Pečeme na pečicím papíru v předehřáté troubě na 180 °C.
Ještě horké Masarykovo cukroví obalíme v moučkovém cukru.
Nejvhodnější ořechy jsou ty lískové nebo vlašské.
Líbil se vám recept Masarykovo cukroví? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.