1/0
Salát z červené čočky s pečenou treskou je velmi zdravý, neboť tento druh luštěniny obsahuje velké množství bílkovin, zinku, železa a vitamínu B6. Vzhledem k tomu, že se červená čočka nemusí namáčet a dlouze vařit, vám tento recept zabere na přípravu jen chviličku.
Čočku uvařte doměkka, sceďte a nechte okapat.
Poté ji vložte do mísy, přidejte najemno nakrájenou červenou cibuli, na kostičky nakrájenou červenou papriku, sůl, ocet, olivový olej, balzamikový ocet, nasekaný koriandr a cukr.
Vše společně promíchejte a nechte salát tak 20 minut vychladit v lednici.
Tresku osolte, opepřete a opečte na pánvi z obou stran.
Rybu servírujte položenou na čočkovém salátu.
Na tento způsob můžete připravovat i jiné ryby, např. lososa, amura nebo candáta.
Líbil se vám recept Salát z červené čočky s pečenou treskou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.