1/0
Pappardelle s pečeným trhaným kachním masem, hříbky a sýrem pecorino jsou nevšední variací na oběd s těstovinami, kterým rozhodně zaujmete. Příprava je navíc jednodušší, než by se na první pohled mohlo zdát, věříme tedy, že to podle našeho receptu hravě zvládnete.
Kachní stehna očistěte, osolte, opepřete a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C po dobu 50 minut. Délka pečení závisí na výkonu vaší trouby.
Po upečení a vychladnutí stehen maso oberte od kosti a natrhejte na co nejdelší kusy – vlákna.
Červenou cibuli a rajčata očistěte a omyjte. Cibuli nakrájejte na měsíčky, rajčata dle velikosti na půlky nebo čtvrtky.
Čerstvé houby nakrájejte na větší kostky o velikosti cca 2 x 2 centimetry.
Kachní výpek nalijte do pánve a rozpalte.
Postupně orestujte houby, poté cibuli a na závěr rajčata. Vše by mělo zůstat na skus. Po orestování osolte a opepřete dle vaší chuti.
Do hrnce nalijte vodu a osolte ji. Poté ji přiveďte k varu a pappardelle v ní uvařte na skus.
Po uvaření sceďte a zakápněte olivovým olejem.
Pappardelle vysypte do pánve s orestovanou zeleninou, přidejte natrhané kachní maso, sýr a zlehka promíchejte.
Na závěr přidejte nahrubo nasekanou petržel.
Podávejte v hlubokém talíři nebo v misce.
Líbil se vám recept Pappardelle s pečeným trhaným kachním masem, hříbky a sýrem pecorino? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.