1/0
Pstruh pečený v pergamenové papilotě je starou kuchyňskou úpravou, díky které si potraviny uchovají svou jedinečnou šťavnatost, většinu vůní a chutí. Příprava je velmi jednoduchá a rychlá, vhodná i pro úplné začátečníky.
Pstruha pod tekoucí vodou omyjte, zbavte slizu a osušte papírovými ubrousky.
Ostrým nožem na třech místech nařízněte kůži a vložte do ní na půlkolečka nakrájený citron.
Mezi citron a kůži vložte tymián a rozmarýn, osolte po povrchu, ale i v břišní dutině a sůl rozetřete.
Připravené pstruhy položte na pergamenový pečicí papír, zakápněte olivovým olejem a na pstruha položte na plátky nakrájené máslo.
Přes pstruha přehněte vrstvu pečicího papíru, ustřihněte a pomocí motouzu na obou stranách svažte. Do pečicího papíru dejte vždy jen dva pstruhy.
Takto připravenou papilotu se pstruhem dejte péct do vyhřáté trouby.
Po upečení a otevření papiloty pstruhy podlijte výpekem z másla a olivového oleje.
Podávejte na předehřátém talíři s vařeným bramborem, se salátkem nebo bramborovou kaší.
Bylinek nedávejte mnoho, v papilotě nabývají na intenzitě chuti a vůně.
Líbil se vám recept Pstruh pečený v pergamenové papilotě? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.