1/0
Štrúdl z exotického ovoce kaki je dokonale vláčný a doslova se vám rozplyne na jazyku. K podzimu štrúdl prostě neodmyslitelně patří, neváhejte tedy a dopřejte si ho v této luxusní formě. Jsme přesvědčeni o tom, že si kombinaci kaki, skořice a vanilky obalenou v křupavém těstě zamilujete.
Na pánvi nebo v rendlíku si rozehřejeme máslo a osmahneme na něm dozlatova strouhanku. Poté dáme stranou vychladnout.
Mezitím si zapneme troubu na 180 °C.
Do mísy nastrouháme na struhadle dvě kaki a přidáme vanilkový cukr, rozinky a plátky mandlí. Vše dobře promícháme a podle chuti případně dosladíme.
Na pomoučenou plochu rozválíme kostku listového těsta na obdélník. Využít můžeme i již připravený plát.
Těsto posypeme opečenou strouhankou a rozprostřeme směs s kaki a kořením. Okraje těsta necháme alespoň 2 centimetry z každé strany volné.
Těsto i s náplní opatrně svineme do závinu, kraje přitiskneme prsty a zahneme dospodu. Štrúdl poté přendáme na plech vyložený pečicím papírem tak, aby byl spoj vespod.
Pomažeme mašlovačkou rozšlehaným vejcem (můžete posypat zbytkem plátků mandlí) a dáme do předehřáté trouby péct na 15 minut.
Na vychladlý štrúdl můžeme dát šlehačku, ozdobit jej snítkou máty a posypat moučkovým cukrem.
Líbil se vám recept Štrúdl z exotického ovoce kaki? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.