1/0
Piškotová roláda je snadný, rychlý a nadýchaný moučník. Recept na těsto se skládá jen ze čtyř ingrediencí a výslednou roládu je pak dobré nechat uležet alespoň dvě hodiny v chladničce.
Žloutky ušlehejte v míse s cukrem do husté pěny.
V čisté míse ušlehejte z bílků tuhý sníh.
Sníh zlehka vmíchejte spolu s polohrubou moukou do žloutkové pěny.
Připravené těsto rozetřete na velký plech, který jste vyložili pečicím papírem.
Vložte do trouby vyhřáté na 200 až 220 °C a pečte dozlatova asi 8 minut.
Horký upečený piškotový plát překlopte na čistou, vlhkou utěrku.
Z těsta stáhněte opatrně pečicí papír a plát pomocí utěrky zarolujte a nechte vychladnout.
Vychladlý plát znovu rozbalte.
Potřete jej jakoukoliv marmeládou (nejlépe jahodovou nebo rybízovou) a opět stočte do rolády.
Nakonec roládu potřete rozpuštěným máslem a posypte nadrcenými oříšky.
Líbil se vám recept Piškotová roláda? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.