1/0
Domácí játrová paštika, která se báječně doplňuje s čerstvým pečivem, zaručeně zachutná celé rodině. A její příprava je snadnější, než byste čekali. Játra můžete zvolit jemná kuřecí, případně vepřová, záleží na vašich chutích.
Očištěná játra smažíme na několika lžicích másla.
Pokud jsou játra osmahlá z jedné strany, přeložíme je na druhou, přidáme do pánve najemno nakrájenou cibulku i koření.
Podlijeme vínem a pokračujeme v dušení tak dlouho, dokud se tekutina neodpaří.
Přidáme smetanu a odstavíme z plotny. Smetana by se měla jen prohřát, nesmí se vařit.
Vše ještě horké nalijeme do robota s ostrým nožem na sekání. Přidáme asi půl lžičky soli a špetku pepře a teprve poté robota zapneme.
Rozmixujeme obsah a opatrně přidáváme máslo po malých kouscích, aby se pořádně spojilo s játrovou směsí.
Pokud potřebujeme, aby byla paštika jemná, vzniklou směs ještě propasírujeme.
Nalijeme do sklenic a zakápneme vrstvou roztopeného másla, díky němuž paštika v lednici vydrží o něco déle. Roztopené máslo získáme rozpuštěním másla, kterému necháme odpařit mléčnou tekutinu. Poté máslem opatrně zalijeme paštiku ve sklenici, případně ještě dozdobíme kořením a necháme vychladnout.
Paštiku můžeme ještě vylepšit sekanými mandlemi, které se s ní skvěle doplňují.
Líbil se vám recept Játrová paštika? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.