1/0
Švestkový kompot přijde k chuti zaručeně kdykoliv. Jeho příprava je velmi jednoduchá a obzvláště děti si jej zamilují. A také tím vyřešíte problém, jak zpracovat švestky, kterých se vám možná urodilo o něco více než obvykle.
Vypeckované švestky namočte do většího množství vody, aby se dobře propláchly.
Mezitím si připravte cukerný roztok, zhruba 300 g cukru na 1 l vody.
Vodu nechte přejít varem, aby se cukr pořádně rozpustil.
Poté vyberte švestky z vody sítem a nechte okapat. Překrojte je na půl. Do připravených čistých sklenic pak narovnejte poloviny švestek tak, aby byly sklenice plné.
Zalijte mírně vychladlým cukerným roztokem a ihned dobře uzavřete čistými víčky.
Švestkový kompot sterilujte při 80 °C po dobu 20 minut.
Líbil se vám recept Švestkový kompot? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.