1/0
Kaštanová nádivka je delikatesa, kterou si můžete vychutnat na podzim. Pokud v kuchyni rádi experimentujete, tento recept je pro vás jak dělaný. Nádivku můžete připravit jako samostatné jídlo, případně ji vložit do kuřete, krůty nebo do masové rolády. V každém případě bude výsledek stát za to.
Nejprve si nařízneme slupky plodů kaštanů do kříže, vytvoříme řezy dlouhé zhruba 2 cm a 0,5 cm hluboké. Kaštany řežeme na vypoulené straně – pro snadnější řezání je vhodné ponechat je předtím několik hodin ve vodě.
Jedlé kaštany hodíme do vařící vody a ponecháme v ní cca 9 minut. Poté vezmeme utěrku, zabalíme je do ní a přes látku kaštanům rozdrtíme skořápky.
Rohlíky nakrájíme na malé kousky, vložíme do hlubší mísy a pokropíme mlékem.
K nasáklému pečivu dáme oloupané a nasekané kaštany, máslo utřené se žloutky a přidáme nasekanou petrželku.
Směs osolíme a opepříme, přidáme muškátový květ.
Poté ušleháme sníh ze zbytku vajíčka a přimícháme.
Vzniklou nádivku můžeme péct samostatně nebo ji vložit do kuřete, krůty, masové rolády. Pokud ji pečeme samostatně, přendáme ji do pekáčku a pečeme 30 až 45 minut při 180 °C.
Líbil se vám recept Kaštanová nádivka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.