1/0
Šípková marmeláda je sice pracná, ale za to opravdu lahodná. Skvěle se hodí k namazání na pečivo, přidat ji můžete do bílého jogurtu nebo naplnit linecké cukroví. Tato marmeláda nejenom, že nám dodává bohatou dávku vitamínů a antioxidantů, ale také nás obklopuje vůní a chutí podzimu.
Šípky propereme a ručně jim odtrháme stopky a okvětí.
Pak šípky zalijeme vodou tak, aby byly úplně potopené. Přivedeme k varu a vaříme asi půl hodiny doměkka.
Šípky umeleme na masovém mlýnku nebo je propasírujeme přes cedník. Potom je znovu propasírujeme přes velmi jemné síto, abychom je zbavili všech peciček a chloupků.
Získanou hmotu zvážíme a na každé kilo dáme jeden kilogram cukru.
Vrátíme na oheň, přidáme hřebíček a vaříme asi 15 minut do požadované hustoty.
Plníme horké do vysterilizovaných sklenic. Sklenice zavíčkujeme a necháme dnem vzhůru vychladnout.
Líbil se vám recept Domácí šípková marmeláda? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.