Třešňový koláč clafoutis

Čas přípravy: 1 hod
Obtížnost: Střední
Cena: 128 Kč
Redakce Kupi.cz
4. června
Třešňový koláč clafoutis v koláčové formě, vedle miska s třešněmi a miska s cukrem Ilustrační foto: Kostina IG / Shutterstock.com

Upečte si s námi luxusní francouzský koláč clafoutis a vychutnejte si třešně i jinak, než s klasickou českou bublaninou. Clafoutis je třešňový koláč, který pochází z kraje Limousin, z centra Francie. Jeho konzistence je velmi vláčná, podobná pudinku. Na rozdíl od bublaniny se v clafoutis dávají třešně do pečicí formy jako první. Věříme, že si na něm pochutnáte a budete se k němu rádi vracet.

Recept třešňový koláč clafoutis vás vyjde na 16 Kč za 1 porci. 8 porcí připravíte za 128 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 128 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Odpeckované třešně promícháme s 1 lžící cukru a třešňovicí. Troubu předehřejeme na 180 °C.

  • 2

    Koláčovou formu s vyššími okraji vymažeme máslem a vysypeme asi 3 lžícemi krupicového cukru.

  • 3

    Do mísy dáme mouku, špetku soli, vejce, žloutky, cukr, vanilkový extrakt a citronovou kůru. Promícháme dohladka, pak pomalu zašleháme mléko.

  • 4

    Poté pomalu zašleháme smetanu a nakonec stejně tak rozpuštěné máslo.

  • 5

    Třešně rozložíme do koláčové formy, zalijeme těstem a pečeme 30–35 minut, až okraje začnou zlátnout.

  • 6

    Koláč podáváme pocukrovaný.

Zajímavé tipy

Vyzkoušejte také třešňový koláč s tvarohem nebo třešňovou bublaninu.

Líbil se vám recept Třešňový koláč clafoutis? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.