1/0
Rybízová marmeláda má kyselejší chuť, hodí se do mnoha koláčů a dezertů nebo jako náplň do lineckého cukroví. Rybíz obsahuje hodně pektinu, proto není třeba do marmelády dávat vůbec žádný želírovací přípravek, vystačíte si jen s cukrem.
Červený rybíz odšťavněte tak, abyste získali 1 kg rybízové šťávy.
Šťávu vlijte do kastrolu. Přidejte cukr, promíchejte a přiveďte k varu.
Stáhněte oheň pod polovinu a za občasného míchání vařte 10 minut.
Poté proveďte želírovací zkoušku tak, že lžičku rybízové marmelády vlijte na čistý talířek. Pokud marmeláda ztuhne, je hotová a můžete ji plnit do vymytých sklenic. Pokud neztuhne, vařte ještě 4 minuty.
Nakonec marmeládu plňte do vymytých suchých sklenic. Zavíčkujte je a postavte dnem vzhůru. Nechte vychladnout a uskladněte.
Líbil se vám recept Rybízová marmeláda? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.