1/0
Hruškový kompot je skvělou přílohou třeba k pečenému masu a milovat jej budou malí i velcí. Jde navíc o ideální způsob, jak zpracovat větší množství hrušek a uchovat je na později.
Hrušky oloupejte, nakrájejte na osminky a zbavte jádřinců.
Vložte je do rendlíku, zakápněte citronovou šťávou a zalijte 700 ml vody.
Přidejte cukr, plátek citronu, kůru z poloviny citronu, hřebíčky, skořici, badyán a přiveďte k varu.
Stáhněte oheň na třetinu a vařte přibližně 20 minut, dokud nejsou hrušky měkké.
Kompot buď můžete ihned podávat, nebo plnit do čistých sklenic a sterilizovat 30 minut při teplotě 85 °C.
Jestli máte rádi sladší kompoty, můžete přidat více cukru.
Líbil se vám recept Hruškový kompot? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.