1/0
Připravte si skvělý dýňový kompot z muškátové, máslové dýně nebo Hokkaidó. Zavařená dýně je oblíbenou přílohou třeba k pečenému kuřeti nebo jinému víkendovému obědu.
Připravíme si čisté, ideálně i sterilizované skleničky.
Dýni očistíme a vyškrábeme z ní lžící semínka. Dužinu oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Do hrnce si dáme 500–600 ml vody.
Přilijeme šťávu z pomerančů i z citronu, kyselinu citronovou, ovocný cukr (fruktózu) a mletou skořici (případně 1 svitek celé).
Do tohoto nálevu vložíme nakrájenou dýni.
Vaříme do poloměkka, naplněné skleničky se totiž budou ještě zavařovat.
Do připravených skleniček dáme povařenou dýni a zalijeme nálevem.
Skleničky důkladně uzavřeme a sterilujeme v hrnci s vodou na 80 °C přibližně 20 minut.
Kompot uchováváme ve spíži, po otevření pak v lednici a spotřebujeme co nejdříve.
Líbil se vám recept Dýňový kompot? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.