1/0
Vyzkoušejte si podle našeho videoreceptu připravit domácí perník z exotického ovoce kaki, který voní po skořici a vanilce. Je příjemně nadýchaný a vláčný. Jsme přesvědčeni o tom, že si na něm výtečně pochutnáte a rádi se k němu budete vracet.
Předehřejeme si troubu na 170 °C.
Připravíme si dvě misky. Do jedné dáme mouku, prášek do pečiva, sůl, cukr a skořici. Vše promícháme a dáme stranou.
Do druhé misky si nastrouháme kaki, přidáme máslo, vejce, vanilku a vše důkladně zpracujeme, aby se ingredience spojily.
Poté smícháme obsah obou mís dohromady, dokud se vše nespojí do vláčného těsta.
Zpracované těsto dáme do máslem vymazané formy a pečeme po dobu 45 minut (jestli je perník hotový poznáme i tak, že do korpusu zapíchneme špejli, a pokud se na ni těsto nelepí, máme hotovo).
Po vychladnutí perník nakrájíme na kousky a posypeme moučkovým cukrem.
Líbil se vám recept Perník z exotického ovoce kaki? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.