Pokud vás honí mlsná a rádi byste si upekli něco, co vás v horkých dnech alespoň trochu osvěží, pak určitě vyzkoušejte náš recept na citronový cheesecake, který je naprosto vynikající. Dle našeho podrobného receptu ho jistě zvládnete hravě připravit a věříme, že si na něm pochutnáte.
Nejprve si rozdrťte v mixéru máslové sušenky najemno.
V mikrovlnce si ve ve větší misce rozpusťte máslo, k němu pak přisypte rozdrcené sušenky a promíchejte.
Formu na dort zespodu vyložte pečicím papírem a vysypte tam směs sušenek s máslem.
Směs rozprostřete rovnoměrně po dně a stranách formy tak, aby byla směs všude stejně vysoká.
Kraje udělejte vysoké tak, aby byly o něco vyšší než následná tekutá směs cheesecaku.
Poté dejte formu ztuhnout do lednice.
Troubu si předehřejte na 160 °C.
Do velké mísy si rozklepněte vejce, přidejte vanilkový extrakt, citronovou kůru nastrouhanou najemno, citronovou šťávu, přesytý moučkový cukr a 2 lžíce hladké mouky. Vše spolu zamíchejte a přidejte zakysanou smetanu, tvaroh a pořádně zamíchejte.
Směs ochutnejte a případně přidejte cukr nebo citronovou šťávu.
Formu se sušenkovou směsí vyndejte z lednice a tekutou směs do ní opatrně nalijte.
Do trouby dejte zapékací mísu s troškou vody, aby se cheesecake pekl v páře a pečte 1 hodinu na 160 °C (ne s větrákem). Ke konci můžete teplotu zvýšit.
Po upečení cheesecake nevyndávejte z trouby, troubu pouze pootevřete, případně vytvořte skulinu, kudy může teplo ucházet, pomocí dřevěné vařečky.
Cheesecake vyndejte až zhruba za 2 hodiny a dejte ho úplně vystydnutý rovnou do lednice. Pokud se cheesecake bude po upečení kývat a houpat, nebojte, zatuhne v lednici.
Zpravidla druhý den, když je cheesecake pořádně ztuhlý, ho můžete ozdobit a nakrájet.
Líbil se vám recept Citronový cheesecake? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.