Citronový cheesecake

Čas přípravy: 1 hod
Obtížnost: Střední
Cena: 216 Kč
Redakce Kupi.cz
13. března
Citronový cheesecake zdobený nastrouhanou kůrou z limetky, položený na malém černém dezertním talířku. Za talířkem je cappuccino. To vše na dřevěném stole bez dekorací. Ilustrační foto: ERNEST TW / Shutterstock.com

Pokud vás honí mlsná a rádi byste si upekli něco, co vás v horkých dnech alespoň trochu osvěží, pak určitě vyzkoušejte náš recept na citronový cheesecake, který je naprosto vynikající. Dle našeho podrobného receptu ho jistě zvládnete hravě připravit a věříme, že si na něm pochutnáte.

Recept citronový cheesecake vás vyjde na 18 Kč za 1 porci. 12 porcí připravíte za 216 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Kaufland za 216 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail podpora@kupi.cz.

Recept

  • 1

    Nejprve si rozdrťte v mixéru máslové sušenky najemno.

  • 2

    V mikrovlnce si ve ve větší misce rozpusťte máslo, k němu pak přisypte rozdrcené sušenky a promíchejte.

  • 3

    Formu na dort zespodu vyložte pečicím papírem a vysypte tam směs sušenek s máslem.

  • 4

    Směs rozprostřete rovnoměrně po dně a stranách formy tak, aby byla směs všude stejně vysoká.

  • 5

    Kraje udělejte vysoké tak, aby byly o něco vyšší než následná tekutá směs cheesecaku.

  • 6

    Poté dejte formu ztuhnout do lednice.

  • 7

    Troubu si předehřejte na 160 °C.

  • 8

    Do velké mísy si rozklepněte vejce, přidejte vanilkový extrakt, citronovou kůru nastrouhanou najemno, citronovou šťávu, přesytý moučkový cukr a 2 lžíce hladké mouky. Vše spolu zamíchejte a přidejte zakysanou smetanu, tvaroh a pořádně zamíchejte.

  • 9

    Směs ochutnejte a případně přidejte cukr nebo citronovou šťávu.

  • 10

    Formu se sušenkovou směsí vyndejte z lednice a tekutou směs do ní opatrně nalijte.

  • 11

    Do trouby dejte zapékací mísu s troškou vody, aby se cheesecake pekl v páře a pečte 1 hodinu na 160 °C (ne s větrákem). Ke konci můžete teplotu zvýšit.

  • 12

    Po upečení cheesecake nevyndávejte z trouby, troubu pouze pootevřete, případně vytvořte skulinu, kudy může teplo ucházet, pomocí dřevěné vařečky.

  • 13

    Cheesecake vyndejte až zhruba za 2 hodiny a dejte ho úplně vystydnutý rovnou do lednice. Pokud se cheesecake bude po upečení kývat a houpat, nebojte, zatuhne v lednici.

  • 14

    Zpravidla druhý den, když je cheesecake pořádně ztuhlý, ho můžete ozdobit a nakrájet.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Citronový cheesecake? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.