Kroupoto, inspirované italským risottem, spojuje tradiční české suroviny s moderním přístupem. Ječné kroupy nasají chutě vývaru, česneku a koření, zatímco hříbky dodají zemitou vůni a kapie svěží barvu. Tento jednoduchý a výživný pokrm je skvělou volbou jako hlavní jídlo i příloha. Pusťte se do vaření!
Kroupy si dejte vařit předem v osolené vodě doměkka, dle návodu na obalu - cca 30 minut, poté slijte a propláchněte studenou vodou.
Na rozpáleném oleji orestujte nejprve cibulku, poté postupně přidávejte houby a nechte chvíli restovat.
Můžete podlít vývarem, nebo přidat kousek másla.
Osolte, opepřete, přidejte drcený kmín, drcený česnek a nakonec nadrobno nakrájenou kapii.
Do takto připravené směsi přisypte uvařené kroupy a ještě chvilku poduste, aby se směs krásně spojila.
Líbil se vám recept Zeleninovo-houbové kroupoto? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.