Reklama

Zeleninovo-houbové kroupoto

Čas přípravy: 1 hod
Obtížnost: Snadný
Cena: 24 Kč
Redakce Kupi.cz
4. dubna
Miska zeleninovo-houbového kroupota s plátky restovaných hříbků a nakrájenou jarní cibulkou, položená na dřevěném prkénku s hnědou utěrkou a lžící. Ilustrační foto: maudanros / Shutterstock.com

Kroupoto, inspirované italským risottem, spojuje tradiční české suroviny s moderním přístupem. Ječné kroupy nasají chutě vývaru, česneku a koření, zatímco hříbky dodají zemitou vůni a kapie svěží barvu. Tento jednoduchý a výživný pokrm je skvělou volbou jako hlavní jídlo i příloha. Pusťte se do vaření!

Recept zeleninovo-houbové kroupoto vás vyjde na 6 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 24 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Penny Market za 24 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail podpora@kupi.cz.

Recept

  • 1

    Kroupy si dejte vařit předem v osolené vodě doměkka, dle návodu na obalu - cca 30 minut, poté slijte a propláchněte studenou vodou.

  • 2

    Na rozpáleném oleji orestujte nejprve cibulku, poté postupně přidávejte houby a nechte chvíli restovat.

  • 3

    Můžete podlít vývarem, nebo přidat kousek másla.

  • 4

    Osolte, opepřete, přidejte drcený kmín, drcený česnek a nakonec nadrobno nakrájenou kapii.

  • 5

    Do takto připravené směsi přisypte uvařené kroupy a ještě chvilku poduste, aby se směs krásně spojila.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Zeleninovo-houbové kroupoto? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.

Reklama