Připravte si s námi vynikající jogurtové pagáče z másla a jogurtu, které se skvěle hodí jako příloha k polévkám na kyselo, nebo jen tak samostatně jako pohoštění k vínu. Příprava je velmi jednoduchá, tak věříme, že si je oblíbíte.
Mouku smíchejte se sušeným droždím, přidejte máslo nakrájené na kostičky a ostatní suroviny a vypracujte hladké nelepivé těsto.
Těsto nechte vykynout 30 minut, poté vyválejte na desce posypané moukou těsto na plát (nesmí být příliš tenký), ze kterého vykrajujte jednotlivé pagáče.
Troubu nastavte na 180 °C a než se zahřeje, nechte pagáče odpočinout na plechu.
Pagáče potřete bílkem a posypejte kmínem.
Pečte je na 180 °C, dokud není povrch pagáčů upečený dozlatova.
Líbil se vám recept Jogurtové pagáče? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.