Francouzský dresink

Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 24 Kč
Redakce Kupi.cz
28. března
Francouzský dresink  v keramické mističce servírovaný se zeleninovým salátkem na talíři, položeno na stole spolu s pepřenkou, solničkou Ilustrační foto: Ixepop / Shutterstock.com

Francouzský dresink se hodí k většině salátů a také ke grilovanému masu. Základem francouzského dresinku je dijonská (případně i hrubozrnná) hořčice. Vyzkoušejte tento výborný recept.

Recept francouzský dresink vás vyjde na 6 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 24 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 24 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail podpora@kupi.cz.

Recept

  • 1

    V misce rozmíchejte hořčici, ocet, sůl a pepř.

  • 2

    Vmíchejte med (místo medu můžete použít javorový sirup).

  • 3

    Přidejte žloutek a zašlehávejte.

  • 4

    Poté po malých částech zašlehávejte olej do emulze.

  • 5

    Pokud se vám emulze srazí a začne se oddělovat, dejte ji hodně vychladit.

  • 6

    Vezměte si novou misku, dejte do ní 1 lžíci hořčice a 1 lžíci medu, zamíchejte a po malých částech zašlehávejte vychlazenou emulzi, než se vše spojí.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Francouzský dresink? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.