Vepřová panenka s omáčkou z modrého sýra je lahodné jídlo, které potěší každého gurmána. Šťavnaté maso se skvěle doplňuje s krémovou omáčkou z Nivy, která dodává výraznou chuť. Jako příloha se hodí vařené nebo opečené brambory, jež dokonale absorbují lahodnou omáčku. Tento pokrm si zamilujete!
Vepřovou panenku nakrájejte na medailonky a z každé strany osolte a opepřete.
Na pánvičku dejte máslo, nechte rozpustit, přidejte nivu a míchejte, dokud se nerozpustí. Poté přilijte smetanu, zeslabte plamen a za stálého mícháni čekejte, dokud omáčka nezhoustne.
Další pánvičku nechte rozehřát s trochou oleje, položte na ni medailonky a z každé strany je orestujte.
Oloupané a nakrájené brambory na plátky fritujte dozlatova a můžete servírovat.
Líbil se vám recept Vepřová panenka s omáčkou z modrého sýra a s bramborovými plátky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.