1/0
Gnocchi se sýrovou omáčkou jsou italské jídlo, ideální jako oběd nebo večeře. Pokud máte navíc k dispozici již připravené gnocchi, budete mít uvařeno během chvilky.
V osolené vodě uvařte brambory ve slupce doměkka a po vychladnutí je oloupejte.
Poté je nastrouhejte najemno a dejte do větší mísy.
Do nastrouhaných brambor si udělejte dolík a přidejte do něj mouku, žloutky, rozpuštěné máslo a sůl.
Vše důkladně promíchejte, aby vzniklo tuhé bramborové těsto.
Hotové těsto rozdělte na 3 díly a z každého dílu uválejte 1 cm tlustý váleček, který rozkrájejte na malé kousky.
V dlaních z těchto kousků vytvořte malé noky – gnocchi. Vidličkou do nich můžete vytlačit vroubkovaný vzor.
Poté gnocchi vložte do vroucí osolené vody. Vařte 2–3 minuty, dokud nevyplavou na povrch.
Uvařené gnocchi sceďte.
V menším hrnci si ohřejte smetanu. Poté v ní rozmíchejte nahrubo pokrájený eidam.
Přidejte utřený česnek a osolte. Zahřívejte tak dlouho, dokud se sýr zcela nerozpustí.
Hotovou omáčkou přelijte gnocchi a můžete podávat.
Líbil se vám recept Gnocchi se sýrovou omáčkou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.