1/0
Květákové placky jsou křupavé a skvěle chutnají, navíc jsou zdravé a bez lepku, ideální tedy pro vegetariány i celiaky. Příprava je velmi snadná a vcelku rychlá, během chvilky tedy vykouzlíte výborný oběd nebo večeři.
Květák omyjte, nakrájejte na čtvrtky a nastrouhejte nahrubo.
Přidejte žloutky, sůl, pepř, lněnou mouku, lahůdkové droždí a vše důkladně promíchejte.
Z bílků vyšlehejte sníh a opatrně vmíchejte do zbylé směsi.
Ze směsi tvořte placičky a smažte na oleji.
Z těsta by vám mělo vyjít 10–12 placek, záleží na zvolené velikosti.
Servírovat můžete k masu, se zeleninovým salátkem, s vařeným bramborem nebo jen tak se zakysanou smetanou.
Líbil se vám recept Květákové placky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.