1/0
Pomalu pečené jehněčí kolínko se špenátem je velmi chutný sváteční oběd nebo večeře. Výborně jej pak doplní především vařené brambory nebo bramborové knedlíky.
Troubu předehřejeme na 150 °C.
Kolínka lehce potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, potřeme česnekem a vše do nich důkladně vmasírujeme.
Do litinového pekáče vsypeme nakrájený špek a necháme z něj vyškvařit tuk.
Na něj nasypeme cibuli nakrájenou na hrubo a přidáme rozmarýn, bobkové listy a chvilku opékáme, než se všechno rozvoní.
Potom vložíme maso, podlijeme trochou vody, zakryjeme a dáme do trouby.
Pečeme pomalu asi 2,5 hodiny, během této doby kolínka otáčíme, podléváme vodou podle potřeby a přeléváme výpekem.
Ke konci pečení odkryjeme a dopečeme dozlatova. Správně upečené maso poznáme tak, že odpadá od kosti.
V rendlíku na másle si opečeme cibuli dozlatova.
Na cibuli dáme špenát a necháme ho rozehřát. Přilijeme smetanu a necháme odvařit nadbytečnou tekutinu nebo špenát zahustíme trochou strouhanky.
Osolíme, opepříme a vmícháme drcený česnek.
Nakonec můžeme špenát dochutit trochou majoránky promnuté v dlaních.
Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovým knedlíkem.
Líbil se vám recept Jehněčí kolínko se špenátem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.