1/0
Svatomartinská husa ke svátku svatého Martina prostě patří. Vychutnejte si ji třeba ve formě konfitovaného stehna s cibulovým zelím a knedlíkem podle našeho videoreceptu. Této výtečné specialitě zaručeně neodoláte.
Omytá husí stehna (2 ks na 2 porce) dejte do pekáčku a naložte do soli, pepře, zázvoru, rozmarýnu a tymiánu, zalejte olejem a nechte marinovat 24 hodin v lednici.
Uleželé maso konfitujte v troubě vyhřáté na 120 °C doměkka 3–4 hodiny (podle velikosti masa).
Slaninu nakrájejte na menší kostky a orestujte na pánvi s trochou oleje.
Následně k ní přidejte cibuli nakrájenou na nudličky a restujte dosklovita.
Směs cibule a slaniny na pánvi zaprašte cukrem, kmínem a nechte zkaramelizovat.
Poté podlijte vínem, octem, osolte a nechte vyvařit.
Ke konci přidejte škrob rozmíchaný v troše vody, kterým cibuli zahustěte.
Husu podávejte na cibulovém zelí s knedlíky a zalijte trochou oleje z pekáče.
Líbil se vám recept Pečené husí stehno s cibulovým zelím? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.