1/0
Domácí husí paštika se sušenými švestkami vás naprosto okouzlí svou vynikající chutí a překvapí vás, jak rychle ji budete mít hotovou. Podle našeho videoreceptu ji zvládne opravdu každý. Nejlépe vám bude chutnat, pokud si ji namažete na křupavou bagetku.
Játra omyjeme, očistíme, nakrájíme na menší části a následně je i s cibulí nakrájíme na malé kousky.
Na pánvičce necháme rozpustit sádlo a přidáme cibuli, kterou necháme zesklovatět.
Poté přihodíme játra, zasypeme bylinkami dle chuti (ideální je tymián a rozmarýn) a zhruba 3 minuty opékáme.
Přidáme prolisovaný česnek (kdo má rád, může dát i o jeden nebo dva stroužky více), osolíme a opepříme.
Vše restujeme zhruba 3 minuty (můžeme trošku podlít výpekem) a poté necháme směs krátce vychladnout a přelijeme ji do mixéru.
Během mixování můžeme pro zjemnění konzistence přidat smetanu a vše rozmixujeme do hladka.
Rozmixovanou směs dochutíme (solí, pepřem).
Paštiku dáme do mističek nebo skleniček a zalijeme slabou vrstvou sádla, do kterého zapíchneme švestku.
Před podáváním necháme uležet v lednici.
Pokud vám zbylo doma maso z husí pečínky, můžete jej přidat do paštiky k játrům. Skvěle to přidá na chuti.
Líbil se vám recept Domácí husí paštika se sušenými švestkami? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.