1/0
Zapečený lilek je skvělé jídlo, které se podává jako příloha k masu nebo se servíruje jako lehký hlavní chod jen tak. Chuť lilku s rajčaty a mozzarellou je prostě skvělá. Recept je velmi jednoduchý na přípravu, nezabere vám tedy ani mnoho času.
Nejprve si nakrájíme lilek podélně na pláty silné zhruba 1 cm, které ale nerozřízneme úplně až ke konci, aby se nám lilek nerozpadl. Poté každý plát vevnitř osolíme.
Dále si nakrájíme mozzarellu a rajčata na plátky, které budeme skládat dovnitř lilku.
Takto připravený lilek vložíme do zapékací mísy.
Vezmeme čistou misku, nastrouháme do ní balkánský sýr, přidáme stroužek prolisovaného česneku, nakrájené čerstvé bylinky a vše spolu promícháme.
Vzniklou směsí posypeme přichystaný lilek, zakápneme olivovým olejem a dáme péct do trouby.
Podávat můžete například s vařenými bramborami.
Líbil se vám recept Zapečený lilek s rajčaty, mozzarellou a bylinkami? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.