1/0
Dýňovo-batátová polévka je lahodná, nádherně voní a skvěle chutná. Je navíc bohatým zdrojem betakarotenu, vitamínu B6, hořčíku, draslíku, zinku i selenu. Na přípravu není časově náročná a věřte, že vám hodně zachutná a jen se po ní doma zapráší.
Nařežte dýni a batáty na kousky, cibuli nakrájejte nadrobno.
Vše vložte do vyhřátého hrnce s máslem a restujte dozlatova.
Poté zalijte vodou, osolte a nechte provařit cca 20 minut.
Po změknutí zeleniny odstavte a rozmixujte obsah tyčovým mixérem. Poté vraťte na sporák, zalijte smetanou a opatrně promíchejte na mírném stupni.
Dle chuti přidejte skořici.
Líbil se vám recept Dýňovo-batátová polévka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.