Plněná králičí roláda vám zajisté zachutná, i přesto, že její příprava je malinko časově náročnější. Králičí maso perfektně obohatí váš jídelníček, navíc obsahuje málo cholesterolu a je dietní. Pojďte se s námi pustit do přípravy, věříme, že si recept oblíbíte.
Plát hovězího pupku rozprostřete, osolte, opepřete a doprostřed plátu vytvarujte z mleté králičí fáše váleček přes celou délku hovězího plátu.
Takto naplněný hovězí plát pevně smotejte, za pomocí rukou pevně tzv. utáhněte (jde to dobře, protože králičí fáš není řídká, ale pevná).
Vytvarovanou roládu převažte režnou nití a povrch jen osolte a opepřete.
Roládu pečte v troubě, v přikrytém pekáči, podlitou vodou a 4 lžícemi hovězího vývaru Demi-glace, asi 2 hodiny na střední teplotu.
V průběhu pečení asi třikrát obraťte.
Ze silného výpeku, udělejte omáčku, kterou dle potřeby dohustěte trochou mouky smíchanou s máslem.
Králičí maso ze stehen a slabin pomelte najemno společně se 4 stroužky česneku, cibulí, rozmarýnem a jedním rohlíkem.
Do vzniklé mleté směsi přidejte 2 celá syrová vejce, sůl, pepř a vše velmi intenzivně promíchejte v celistvou fáš.
Nakonec nechte vychladit, aby se vám se směsí při plnění hovězího plátu lépe pracovalo.
Vhodnou přílohou mohou být nové brambory nebo rýže.
Líbil se vám recept Hovězí roláda plněná králičí fáší? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.