Rybízový koláč

Čas přípravy: 1 hod
Obtížnost: Snadný
Cena: 168 Kč
Redakce Kupi.cz
4. dubna
Kousek rybízového koláče ozdobeného lístky máty, na bílém, kulatém talíři se šlehačkou. Ilustrační foto: Anna_Pustynnikova / Shutterstock.com

Pojďte si s námi upéct luxusní, osvěžující a vláčný rybízový koláč, po kterém se jen zapráší. Tuto skvělou kombinaci kyselého rybízu a vanilkového krému si zajisté zamilujete.

Recept rybízový koláč vás vyjde na 28 Kč za 1 porci. 6 porcí připravíte za 168 Kč.

Ingredience

Těsto

Náplň

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 168 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail podpora@kupi.cz.

Recept

Těsto

  • 1

    Mouku dejte na vál, přidejte pokrájené máslo, cukr, vejce a prášek do pečiva.

  • 2

    Těsto rozválejte na plát a dejte na plech vymazaný tukem.

Náplň

  • 1

    Smíchejte tvaroh se žloutky, pudinkovým práškem, olejem, mlékem, cukrem a nakonec vmíchejte ušlehané bílky.

  • 2

    Vzniklou náplní potřete těsto a dejte péct do trouby na 190 °C cca 35 minut.

  • 3

    Na vychladlý koláč nasypte rybíz a zalijte čirou želatinou dle návodu.

  • 4

    Nechte jeden nebo raději dva dny odležet.

  • 5

    Podávejte se šlehačkou.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Rybízový koláč? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.