1/0
Připravte si hovězí líčka na červeném víně s kořenovou zeleninou. Jelikož je tento výtečný recept časově náročnější, hodí se především jako víkendový oběd, skvěle však poslouží také při nejrůznějších výjimečných příležitostech. Podávejte ideálně s bramborovou kaší.
Líčka odblaňte, osolte a opepřete. Orestujte je na oleji z obou stran dohněda a odložte bokem na talíř.
Do výpeku dejte asi lžíci cukru a nechte jej zkaramelizovat. Přidejte cibuli a česnek nakrájené nadrobno a opět orestujte dozlatova.
Přidejte zeleninu (mrkev, celer, petržel) a opět orestujte.
Poté zalijte litrem suchého červeného vína.
Nechte zredukovat (zhruba na třetinu), poté přilijte cca 3/4 litru hovězího vývaru, tymián a rozmarýn, vložte zpět líčka a duste v troubě přibližně dvě hodiny.
Omáčku poté přeceďte a dle hustoty nechte opět zredukovat.
Ochuťte dle potřeby solí, cukrem a pepřem.
Líbil se vám recept Hovězí líčka na červeném víně? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.