Zapečená slanina se zelím

Čas přípravy: 40 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
7. dubna
Zapečená slanina se zelím, servírovaná na hnědém kulatém talíři, ozdobená čerstvou petrželkou. Kupi.cz

Připravte si jednoduchý a chuťově výrazný pokrm, který spojuje oblíbené ingredience české kuchyně. Zapečená slanina se zelím je lahodná kombinace šťavnaté anglické slaniny, kysaného zelí a voňavého česneku. Tento recept je ideální volbou pro milovníky sytých a rychlých jídel, která zahřejí a potěší každého u stolu. Pojďme se pustit do přípravy!

Ingredience

Recept

  • 1

    Kysané zelí překrájejte na krátké nudličky a spařte horkou vodou. Poté sceďte a vyždímejte.

  • 2

    Dále vmíchejte 2 plátky slaniny nakrájené na kostičky, prolisovaný česnek, bujón a dobře promíchejte.

  • 3

    Dva plátky slaniny (musí to být velké obdélníky) na sebe svou polovinou položte, aby vnikly 3 delší "šály" a do každé zatočte 1/3 zelí.

  • 4

    Aby se vám soudečky nerozmotaly, tak z každé strany navlečte "obruč" z kolečka cibule nebo jen spíchněte párátky.

  • 5

    Gril nebo pánev lehce potřete olejem a zvolna ze všech stran opékejte.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Zapečená slanina se zelím? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.