1/0
Věnečky z odpalovaného těsta jsou oblíbeným zákuskem v českých cukrárnách, vykouzlit je však zvládnete také doma. Ty podle našeho receptu jsou nadýchané, plněné pudinkovým krémem a posypané moučkovým cukrem.
V hrnci uveďte do varu vodu, sůl a máslo.
Přidejte najednou všechnu mouku a při mírnější teplotě míchejte, dokud se z těsta nevytvoří koule a na dně hrnce se nezačne tvořit bílý povlak. Pak odstavte ze zdroje tepla a nechte vychladnout.
Po vychladnutí postupně zašlehejte po jednom všech 6 vajec.
Těsto naplňte do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a na vymazaném a moukou vysypaném plechu tvořte dvoupatrové kroužky.
Pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 20 minut.
Z mléka a pudinkových prášků uvařte hustý pudink, přikryjte ho potravinářskou fólií a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
Změklé máslo a cukr vyšlehejte do pěny a po částech do něj zašlehejte uvařený pudink.
Věnečky rozkrojte, naplňte krémem, spojte a pocukrujte.
Dané množství surovin vystačí asi na 25 věnečků, záleží na tom, jak velké je budete tvořit.
Líbil se vám recept Věnečky z odpalovaného těsta? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.