1/0
Houbový tatarák je naprosto ideální volbou pro všechny milovníky hub. Jaké druhy hub použijete, je přitom jen a jen na vás a vaší chuti. Můžete použít houby čerstvé i mražené.
Směs lesních hub povařte zhruba 20 minut.
Poté houby slijte, nechte je okapat a hodně najemno je nasekejte nožem.
Dále na oleji lehce osmahněte polovinu jemně nakrájené cibule, přidejte česnek nakrájený na plátky, protlak, houby a koření.
Za stálého míchání opékejte zhruba 2 minuty, poté odstavte a nechte směs vychladnout.
Smíchejte ji se zbytkem cibule, dochuťte sójovou a worcesterovou omáčkou, přidejte kmín, mletou papriku (sladkou nebo pálivou).
Nakonec dochuťte solí a pepřem.
Směs průběžně ochutnávejte a suroviny přidávejte po troškách dle chuti.
Podávejte na topinkách potřených rozpůlenými stroužky česneku.
Líbil se vám recept Houbový tatarák? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.