1/1
Tyhle kynuté česnekové trojúhelníky jsou velmi chutné a křupavé – tedy ideální na oslavy nebo místo klasického pečiva. Pro snadnější vypracování těsta je vhodné mít domácí pekárnu.
Mléko ohřejte a rozdrobte do něj čerstvé droždí. Nechte v teple vzejít kvásek.
Odměřte si hladkou mouku, cukr, sůl, olej a přidejte kvásek.
Vypracujte kynuté těsto. To nechte ještě půl hodiny kynout.
Hotové těsto rozdělte na 4 díly. Z každého dílu vyválejte plát jako na závin.
Nyní si vytvořte nádivku tak, že máslo utřete s česnekem, solí a žloutky.
Každý plát potřete nádivkou a posypte drceným kmínem. Zaviňte a znovu potřete nádivkou.
Závin předělejte na pečicí papír.
Rozkrojte jej našikmo (na trojúhelníky), ale neoddělujete je od sebe.
Na plechu nechejte ještě 30 minut dokynout.
Pečte cca 30 minut při 180 °C.
Líbil se vám recept Česnekové trojúhelníky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.