1/0
Ledový salát s krevetami a avokádem se hodí jak na svačinu tak i na večeři. Nejlépe si jej vychutnáte podávaný s opečenou bagetkou nebo toustem.
Krevety propláchněte studenou vodou a důkladně je sceďte.
Oloupané stroužky česneku utřete nebo prolisujte.
Chilli papričku pokrájejte na kolečka. (Množství papričky zvolte podle míry pálivosti, které chcete dosáhnout.)
Na pánvi rozehřejte olivový olej a máslo. Přidejte utřené stroužky česneku a pár koleček chilli papričky.
Na mírném plamenu je nechte okolo 20 vteřin rozvonět. Vsypte krevety a promíchejte.
Ihned po prohřátí sundejte pánev z plotýnky.
Opláchněte a osušte salát.
Rozřízněte a vydlabejte avokádo. Rozkrájejte jej a ihned zakápněte citronovou šťávou z poloviny citronu, aby dužina avokáda nehnědla.
Na talíře urovnejte natrhaný ledový salát, přidejte kousky avokáda a krevety.
Na olivovém oleji povařte půl minuty drcená rajčata na mírném plamenu.
Vmíchejte javorový sirup s balzamikovým octem a vařte 1 minutu.
Dresink osolte a opepřete. Dejte jej vychladit.
Nakonec připravený salát pokapejte dresinkem.
Líbil se vám recept Ledový salát s krevetami a avokádem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.