1/0
Připravte si s námi lahodný salát z červené čočky. Výhodou červené čočky je, že není třeba ji předem namáčet, její příprava je tedy velmi rychlá. Chutná po oříšcích a lehce nasládle, v kombinaci se zeleninou a listovým salátem si ji tedy jistě zamilujete.
Půl hrnku červené čočky propláchněte ve vodě a vložte do hrnce.
Zalijte jedním hrnkem studené vody, osolte a přiveďte k varu.
Poté ztlumte plamen a pod pokličkou vařte maximálně 8 minut, aby se nerozvařila a byla spíše křupavá.
V míse smíchejte různé druhy salátů – podle toho, jaké máte rádi.
Přidejte nakrájená cherry rajčata a papriku na malé kousky.
Nakonec přidejte vychladlou uvařenou červenou čočku.
Nyní si připravte dresing – smíchejte 2 lžíce olivového oleje, 1/2 lžíce medu, 1/2 lžíce dijonské hořčice, 1/2 lžíce citronové šťávy, sůl, čerstvě namletý pepř, nasekanou (nebo sušenou) petrželku.
Dresing zlehka vmíchejte do salátu.
Do salátu z červené čočky se hodí také avokádo, které v něm navíc zvýší množství tělu prospěšných látek.
Líbil se vám recept Salát z červené čočky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.