1/0
Lehký a osvěžující salát Coleslaw se podává zejména ke smaženým masům nebo jen tak s pečivem. Hlavní surovinou tohoto salátu z Holandska je čerstvé, krouhané zelí.
Bílé zelí nakrouhejte na tenké plátky a ještě příčně překrojte na asi centimetr velké kousky.
Zasypejte přibližně jednou lžící soli.
Promíchejte a asi 20–30 minut důkladně ručně mačkejte, aby zelí pustilo co nejvíc šťávy a zkřehlo. Tekutiny částečně slijte.
Mrkev nastrouhejte nahrubo, celer najemno a cibuli nakrájejte nadrobno. Vše důkladně promíchejte se zelím.
Připravte si zálivku smícháním 2–3 lžic cukru a majonézy s prošlehanou smetanou.
Zálivku se salátem pořádně promíchejte, dochuťte octem, pepřem a solí dle potřeby.
Uložte salát Coleslaw do lednice odpočinout alespoň na hodinu, nejlépe do druhého dne. Před podáváním opět dobře promíchejte.
Líbil se vám recept Salát Coleslaw? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.