1/0
Arašídová omáčka nebo také satay omáčka je oblíbenou součástí především asijské kuchyně. Svou mimořádnou chutí pokrmy příjemně doladí a výsledné jídlo pak stojí za to. Příprava této omáčky je navíc velmi jednoduchá, můžete ji tedy hravě vykouzlit i doma.
Nejdříve oloupeme zázvor. Pak očištěnou část nastrouháme na jemném struhadle.
Stroužek česneku oloupeme a propasírujeme.
Smícháme v hrnci arašídové máslo, sójovou omáčku, olej a kokosové mléko a zahřejeme vše na mírném ohni, aby se ingredience propojily.
Omáčku promícháme metličkou a postupně přidáváme česnek a zázvor dle našich chuťových preferencí.
Necháme pár sekund probublávat a poté hrnec odstavíme.
Máte-li rádi pikantnější jídla, přidejte do hotové omáčky trošku chilli nebo omáčky Sriracha.
Arašídovou omáčku podáváme přímo v pokrmu nebo ji přelijeme do menší mističky a servírujeme ji k připravenému masu či zelenině.
Sezamový olej můžete nahradit extra panenským olivovým olejem a kokosové mléko lze nahradit smetanou.
Líbil se vám recept Arašídová omáčka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.