Frankfurtská omáčka

Čas přípravy: 1 hod
Obtížnost: Snadný
Cena: 66 Kč
Redakce Kupi.cz
17. března
Frankfurtská omáčka v bílém hlubokém talíři s rýží, posypaná petrželkou. Kupi.cz

Frankfurtská omáčka je tradiční kuchyně našich babiček, kterou máme jistě všichni ve vzpomínkách z dětství. Příprava je jednoduchá, takže ji zvládne i začátečník. Podávat ji můžete s knedlíkem, těstovinami i rýží.

Recept frankfurtská omáčka vás vyjde na 11 Kč za 1 porci. 6 porcí připravíte za 66 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Kaufland za 66 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail podpora@kupi.cz.

Recept

  • 1
    Maso nakrájejte na malé kostky, osolte a opepřete.
  • 2
    V hrnci rozpalte olej a osmažte nadrobno nakrájenou cibuli, nechte ji pořádně zhnědnout, pozor ale, ať se nespálí.
  • 3
    Lehce podlijte vodou, přidejte maso, rajský protlak a sladkou mletou papriku, přidejte trochu vody, přiklopte pokličkou a vyduste do tuku, který až vyplave na povrch, tak zaprašte moukou.
  • 4
    Lehce zasmahněte a pomalu přilívejte vodu a míchejte, aby se nedělaly hrudky.
  • 5
    Přidejte lahůdkové párky nakrájené na kolečka, 1 cm široký plátek slaniny a vařte na mírném plameni.
  • 6
    Mezitím si uvařte 2 vejce natvrdo.
  • 7
    Oloupejte je a pokrájejte nadrobno a přidejte do omáčky spolu s 1 lžičkou plnotučné hořčice a pořádně promíchejte s omáčkou.
  • 8

    Podávejte s knedlíkem nebo rýží.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Frankfurtská omáčka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.