1/0
Hoisin omáčka je čínská varianta barbecue (grilovací) omáčky, která se používá jako dip, na marinování či ke glazování masa (nejčastěji žebra, kachní prsa, ale i další maso). Omáčka má tmavou barvu a pojí se v ní sladká i slaná chuť zároveň. Pojďte si ji s námi připravit.
V malém kastrolku rozehřejte olej, přidejte papričky a rozmačkaný česnek. Smažte asi 2 minuty na středním ohni, až vše začne vonět a česnek je trochu nahnědlý (pozor, nespálit).
Poté vyjměte papričky. Přidejte pastu, dobře promíchejte, přidejte další ingredience, promíchejte a na mírném ohni duste po 20-30 minut, dokud omáčka nezhoustne.
Rozmixujte nebo utřete ručně na hladkou omáčku. Nalijte do skleničky s těsným uzávěrem a skladujte v chladničce.
Líbil se vám recept Hoisin omáčka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.