1/0
Hořčičná omáčka je skvělá k vepřovému, kuřecímu nebo krůtímu masu. Chutnou hořčičnou omáčku lze také servírovat s vařenými vejci a brambory.
Na kousek rozehřátého másla dejte nadrobno nakrájenou cibuli. Nechte cibuli zpěnit.
Když začne cibulka zlátnout přidejte cukr. Až se cukr rozpustí a začne se barvit, přidejte zbytek másla a mouku.
Míchejte do té doby než má jíška zlatou barvu. Zalijte vývarem.
Rozšlehejte jíšku a nechte 15 - 20 minut vařit. Přidejte 1 - 2 lžíce hořčice a krátce povařte. Podle potřeby osolte, opepřete, případně přislaďte.
Hořčičná omáčka se skvěle hodí k masu a hranolkům.
Líbil se vám recept Hořčičná omáčka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.