1/0
Pepřová omáčka patří mezi nejoblíbenější omáčky k masu a perfektně se hodí ke steakům, vepřové panence, kuřecímu masu nebo třeba k rybě. Je vhodná pro všechny příležitosti a skvělou variantou pro slavnostní obědy nebo večeře.
Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme cca pět minut zesklovatět.
K cibuli přidáme prolisovaný česnek. Následně přidáme čerstvý pepř a vše zhruba minutu až dvě prohříváme, aby pepř uvolnil svou chuť.
Zalijeme hovězím vývarem, přidáme obě smetany a promícháme.
Za častého míchání necháme projít varem. Poté stáhneme intenzitu ohřevu a necháme ještě asi deset minut provařit a omáčku asi o polovinu zredukovat.
Omáčka se skvěle hodí ke steakům, vepřové panence nebo kuřecí minutce.
Líbil se vám recept Pepřová omáčka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.